Sonen Arkitektur i Bergen er en fotosone i regi av bergen360.no og er skutt ut som en knopp av fotoprosjektet Bilder av Bergen – BAB hvor alle er velkommen til å dele og diskutere bilder av fra bergensområdet. Andre knoppskudd av BAB er Fotomuseum Bergen og AUTOfokus.

SiB i Grønneviken

Prosjektet offisielle navn Grønneviksøren Studentboliger har til tider slitt med mye støy, fremdriftsproblemer, konkurser, andre utfordringer – står kanskje til den fargerike fasaden…
Allerede fra første spadestikk dukket det opp gamle miljøsynder, som man måtte forholde seg til.

Mer bakgrunnsinformasjon om utfordringene prosjektet har støtt på.
Studentskipnaden i Bergen – SiB

Vist 734 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Møllendals fargerike nabo.

Spennende bygg. Og litt av en hage utenfor! :-)
Flere bilder herfra på Flickr

Byens styggeste kaninbur etter min mening! Nylig ble arbeid stoppet på et av dem – grunnet litt vind. De var redd for at bygningen skulle kollapse. Så får vi se hva som skjer når høststormene kommer…………….!

Må si at jeg er enig i at dette ikke er pent. Har kun sett dem på bildene til Knut Georg. Jeg liker at det blir dokumentert at de er der, men ikke selve bygningene. Det jeg er mest spent på er om utsikten mot byen forsvinner helt. Har vært en del på kirkegården og alltid likt så godt hvor fritt det er mot byen. Blir spennende å se dem neste gang jeg kommer til byen.

Disse “bygningene” overgås antagelig i redselsfullt utseende av de to nye i Damsgårdsveien hvor veggene mot sjøen ser ut til å falle i Damsgårdssundet når som helst. Da var det forsynemeg langt penere der da de forskjellige bedriftene var der.

Tror ikke jeg skal kaste meg inn i debatten om stygt og pent her, men er det ikke litt respektløst å sammenlikne studenter med kaniner?

Studenter? Jeg har ikke nevnt studenter i det hele tatt. At boligene deres ser ut som mislykkete kaninbur, er noe helt annet. Det er vel heller litt synd i dem som skal bo der, hvis det er tilfelle at ekspertisen ikke tror at bygningene vil tåle kraftig vind! Ellers er det vel bare å si: “Kaniner er ålreite dyr”!

Jeg har sagt mitt om dette bygget:-)
…men som et apropos til kaniner. Bodde i sin tid i Vadsø. Der drev Forsvaret en “forsøksstasjon”, men vi regnet vel med alle sammen at dette var spionasje/overvåkning mot Sovjet(1976)De ansatte ble kalt av alle de fastboende for “kaniner”.(veldig mange var søringer) På min arbeidsplass var det standard spørsmål ved første møte"er mannen din kanin?"
Kaninbetegnelse er tydeligvis brukt i flere sammenhenger. Noen vil kanskje si at det er kaninen som ikke behandles med respekt?

Gammel og ny tid møtes i Fløen.
En tur innom -tomten-som far kalte sin gamle arbeidsplass på Norsk Cement og Skiferindustri i Fløen.
De overnevnte studentboligene er skikkelig fargerike.

Fra siste tur til Grønneviksøren.

Revitalisering av en bortgjemt bydel – nå med rutebuss:-)
Med ytterligere oppgradering av området, med stier mot vannet, nye boliger og folk, blir dette svært bra.

Ikke så langt unna, på Nonnestien, ligger Regnhytten av den nederlandske kunstner Martin Borchert.

I bakgrunnen ser vi båthavnen ved de nye husene i Fløen. Øverst på haugen ser vi Haukeland sykehus.
Fortsatt bygges det…

Fargerike bosskontainere i Møllendalsveien…

Bildesamlingen (81 bilder)

 
 
Annonse

Nye bilder